In groep 6 bruist het volop van de knutselenergie! Met hulp van ouders zijn we bezig met het maken van sinterkersthuisjes. We maken ze van schoenendozen. Het worden prachtige paleisjes. Je zou er haast zelf in gaan wonen, hoewel het voor ons natuurlijk een beetje klein is. Onze playmobiel- en andere kleine poppetjes zullen er echter maar wat graag in gaan wonen!

De huisjes worden heel mooi ingericht. Er komt een kachel of open haard in, er wordt een stoeltje van knijpers gemaakt en een kleedje geweven. Ook wordt er behangen en geschilderd. Van zo’n huisje maken, leer je veel. Want hoeveel behang heb je nodig? En vloerbedekking? En hoe maak je dat op maat? En waar plaats je de lamp zodat je lekker in de stoel kunt zitten lezen? Ieder huisje krijgt ook een kerstboom en een fotolijstje met eigen foto aan de muur. Kacheltje of open haard aan en genieten van de sfeer tijdens de koude wintermaanden.

Nieuwsgierig geworden naar onze huisjes? Kijk snel in het fotoalbum van groep 6. Misschien heb je wel zin om in de kerstvakantie zelf zo’n huisje te gaan maken! :-)

Foto voor website sinterkersthuisje

Eindelijk was het dan zover! Het Sinterklaasfeest op school. 's Ochtends vierden we het in de klas. Alle kinderen van groep 6A hadden een paar weken ervoor lootjes getrokken en daarna prachtige surprises gemaakt. Er waren paarden, een aquarium, verschillende soorten ballen, een pokémon en zelfs een oventje met een echt lampje en een taart erin. Natuurlijk waren er nog veel meer. Wat een werk hebben ze er in gestoken!  Iedereen is erg verwend door Sinterklaas.

's Middags was er een talentenjacht op het hoofdgebouw. Van iedere groep traden er een aantal kinderen op. Uit onze klas waren dat Beau en Jasmijn. Zij deden een paar hele moeilijke kunstjes. Ook traden Sven Ivan en Jim op als moppentappers.

 Nieuwsgierig geworden? In ons groepsalbum kun je nog meer foto's bekijken, ook van alle kinderen met hun surprise!  

P1070001

 

 

welkom in groep 6