Na een hopelijk ontspannende Kerstvakantie zijn we al weer bijna twee weken aan het werk. Nog even terugkijkend kunnen we stellen dat we drie zeer geslaagde kerstvieringen hebben gehad.
We hopen dat u er ook van heeft genoten!

2016 kerstviering

 

 

 

Opbrengst Kerstcollectes
De opbrengst van de kerstcollectes en van de spaarblikken heeft een fantastisch bedrag van 500 euro opgeleverd voor Floja Malawi. Namens André en Paulien enorm bedankt. En we sparen natuurlijk nog steeds door voor Floja Malawi.

 

 

 

 Triest nieuws
Op maandag 9 januari bereikte ons het droevige bericht dat Maarten Koorn, de broer van Jaco Koorn, leerling uit groep 8, in de kerstvakantie overleden was. Op dondermiddag is meester Bram met een groot gedeelte van groep 8 naar de herdenkingsdienst geweest. Het was een zeer indrukwekkende gebeurtenis voor onze leerlingen. Maar we zijn blij dat ze hun klasgenoot Jaco en zijn familie op deze wijze hebben kunnen ondersteunen. We wensen de familie Koorn heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Team
Dat dood en leven erg dicht bij elkaar liggen blijkt maar weer. Waar we vorig maand de zesde zwangere collega in korte tijd aankondigden, heeft nummer 7 zich gemeld. Denise Pranger is zwanger en verwacht in juli haar eerste kindje. Van harte gefeliciteerd Denise.
Ingeborg de Bruin heeft een baan geaccepteerd bij Scholen aan Zee. Zij is daar maandag 9 januari jl. al begonnen. Als team zullen we afscheid nemen van Ingeborg. Manuela en Nathalie nemen de lestaken van Ingeborg in groep 5b over

Wordt de Rank een excellente school?
Op maandag 23 januari tussen 09.00 en 12.00 horen wij (en andere scholen in Nederland) of de Rank zich de komende twee jaar een excellente school mag noemen. Op 25 november van het vorige jaar hebben twee juryleden een dag lang de Rank bezocht. Door het voeren van het gesprekken met collega’s, ouders en leerlingen, het beoordelen van de opbrengsten en het inzoomen op ons excellentie profiel (aansluiting groep 8 met het voortgezet onderwijs) heeft deze jury bepaald of we dit predicaat mogen hanteren. Een spannende dag dus. Temeer ook omdat we de eerste basisschool boven het Noordzeekanaal in Noord Holland zouden zijn.
Mochten we inderdaad excellent worden, vieren we dat uiteraard op feestelijke wijze. Op welke wijze verklappen we nu nog niet. Tevens zal er in de pers aandacht aan worden gegeven.
We houden u op de hoogte.

Voor de volledige Nieuwsbrief van 17 januari klik u hier